• Gratis bezorgd Vanaf € 50,-
  • Vandaag verstuurd Besteld voor 17.00 uur
  • Veilig betalen iDeal, Creditcard & Paypal
  • Gratis retour Binnen 14 dagen
  • Wij accepteren de Webshop giftcard

Alg vorming en vakantie tips!

De vorming van alg kunnen we niet voorkomen. Sommige klanten hebben nooit last van alg en andere wel.

Deze groene alg is niet gevaarlijk voor uw gezondheid! Alg sporen zit in de lucht die we inademen en het water wat we drinken.

Het is belangrijk om uw systeem niet op een plek te zetten met veel licht en ook niet in de buurt van een warmtebron (verwarming/kookplaat). Licht en warmte is ideaal voor algen om te gaan groeien.

Gebruik het water regelmatig zodat er ook een doorstroming van het water plaatsvindt.

Wees alert op beginnende groei van algen. Dit is meestal te zien op lichte plekken zoals op het magneetgedeelte van de kraan (Aqualine/AQV 5, 12 of 18) of op het witte deel van het meerstappenfilter (Aqualine Neos en 18). Het begint met kleine groene stipjes en gaat zich dan vermeerderen.

Wat te doen als u alg vorming heeft?

  1. Breng water aan de kook. Haal de stenen uit de onderste tank. Zichtbare alg haalt u weg met een borsteltje/schuursponsje onder een stromende kraan. Leg de stenen in een bak en giet hier het kokende water overheen (leg de stenen niet in een pan waarbij u het water aan de kook houdt). Laat de stenen 1 uur in dit water staan om eventuele alg sporen in de poreuze stenen te vernietigen.
  2. Vul de onderste tank voor 1/3 met lauwwarm water en voeg hier een scheut natuurazijn of natriumbicarbonaat (bak poeder) aan toe. Met een zacht doekje neemt u met dit mengsel de binnenkant van de tank af en de buitenkant van het filter en de buitenkant van de Cormac ring (Neos en Aqualine 18). Als u klaar bent dan laat u het mengsel via het kraantje weglopen of eventuele sporen in het kraantje te verwijderen. Daarna een paar keer doorspoelen om eventuele azijnresten te verwijderen.
  3. Heeft een Cormac ring (Aqualine Neos of 18) dan dient u de ring, flink schuddend, onder een stromende kraan af te spoelen.

Wat doet u als u langere tijd weg bent (vakantie)?

Gaat u een paar dagen weg.
Zet het systeem dan bij voorkeur op een koele/donkere plek. Laat de onderste tank van uw systeem vol met water staan. De stenen/Cormac ring zijn met colloïdaal zilver geïmpregneerd om bacteriewerking tegen te gaan.

Gaat u langere tijd weg.Haal het systeem uit elkaar. Maak de onderste tank schoon zoals hierboven beschreven onder punt 2. Maak de binnenkant droog. Doe het natte meerstappenfilter in een zakje in de koelkast. Laat het keramische filter en de stenen/Cormac ring (bijvoorbeeld op een stukje keukenpapier) buiten de tank drogen. Dit mag zelfs in de zon!

Heeft u nog vragen stuur dan een mail naar info@tradeline.nl

Wat zeggen onze klanten?