Navigatie

Sunmac® mineraalstenen

Onze Aqualine 5, 12 en 18 watersystemen en de Aqualine Waterkoeler worden geleverd met Sunmac® mineraalstenen. Kiest u voor de Aqualine 18 of Neos met Cormac ring dan zitten dezelfde mineraalstenen in de ring. Ze zijn dan vermalen.

De hoge poreusheid van de mineraalstenen in het onderste reservoir bevorderen de vlotte absorptie van mineralen en essentiële sporenelementen in het water en verrijken het met zuurstof.

De stenen bevatten: calcium, kobalt, koper, chroom, germanium, jodium, ijzer, kalium, magnesium*, mangaan, molybdenum, natrium, fosfor, potassium, selenium, sodium, zwavel en zink.

  • Jodium verbrandt een teveel aan vetten, bevordert de juiste groei en geestelijk welzijn en speelt een rol bij het verkrijgen van gezond haar, gezonde nagels, tanden en huid. Tweederde van het jodium in het lichaam bevindt zich in de schildklier. Aangezien de schildklier de stofwisseling controleert kan een gebrek aan dit mineraal resulteren in trage geestelijke reacties, gewichtstoename en een tekort aan energie. Een tekort aan jodium leidt tot krop (struma)en hypothyreoidie (onvoldoende werking van de schildklier).
  • Magnesium is nodig voor de energiestofwisseling in het lichaam, de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van de spieren. Verder geeft magnesium stevigheid aan het skelet en is het nodig voor de opbouw van onder andere spieren.
  • Molybdeen is een essentieel onderdeel van de enzymen xanthine-oxidase en xanthine-dehydrogenase. Om deze reden speelt het een belangrijke rol in de purinestofwisseling. Beide enzymen helpen bij de afbraak van purine-nucleïnezuren en vormen daarbij uiteindelijk urinezuur.
  • Chroom speelt vooral een belangrijke rol in de stofwisseling van koolhydraten en vetten. Het helpt het algemene cholesterolpeil te verlagen en de hoeveelheid goede cholesterol (HLD) te verhogen.
  • Selenium heeft vooral anti-oxiderende eigenschappen en gaat de strijd aan met de veroudering en beschermt zowel de hartspier als het immuunsysteem, waardoor oorontsteking, sinusitis, verkoudheid en bronchitis worden voorkomen... Selenium zou ook een positieve rol kunnen spelen in de preventie van prostaatkanker, maar een aantal studies spreken elkaar op dit vlak tegen.
  • Zink draagt bij tot de opbouw van nieuw weefsel, vandaar dat het een essentiële rol speelt in de groei van kinderen. Zink helpt ook bij de genezing van wonden en is in het algemeen goed voor de huid.

Sunmac® levert mineraalstenen die met en zonder colloidaal zilver zijn geïmpregneerd. Colloidaal zilver zorgt er voor dat er geen bacterie groei kan plaatsvinden in het water. Hierdoor blijft het water langer vers.

De mineraalstenen kunnen in 2 verschillende sets geleverd worden.

Een set van ongeveer 750 gram (plm. 250 gr. met zilver geïmpregneerde mineraalstenen en plm. 500 gr. niet geïmpregneerde stenen) voor o.a. de Aqualine 5, Aquavit 5, Aqv 5 en KS 991.

Een set van ongeveer 1.000 gram (plm. 250 gr. met zilver geïmpregneerde stenen en plm. 750 gr. niet geïmpregneerde stenen) voor o.a. de Aqualine 12, Aquavit 12, Aqv 5, Keosan KS 951/KS 971, Aqualine Waterkoeler.

Een set van ongeveer 1.200 graam (plm. 350 gr. met zilver geïmpregneerde mineraalstenen en plm. 850 gr. niet geïmpregneerde stenen) voor de Aqualine 18.

De Sunmac® mineraalstenen zijn uitstekend te gebruiken in combinatie met andere filtersystemen zoals bijvoorbeeld omgekeerde osmose.

De stenen dienen elke 3 jaar vervangen te worden.

Uitgelicht

AQUALINE 5 - GLAS (ook beschikbaar als vervangingstank voor uw Aqualine 5)

Aqualine 5 met glazen tank Tradeline

 

Aqualine 5 glazen vervangingstank

Webwinkelkeur

Tradeline beoordeling

 

Interessant

Nieuwe filtermethode moet medicijnresten opvangen uit rioolwater
lees meer 

Vuile lucht in Amsterdam.'Ik wil niet roken maar dat doe ik nu toch'
lees meer

De strijd om schoon drinkwater: "Het wordt steeds moeilijker"
lees meer

Helft Nederlandse drinkwaterbronnen is kwetsbaar voor vervuiling.
lees meer

10x Waterfeiten (artikel Happy in Shape)
meer lezen

Zijn hergebruikte waterflesjes een grote bron van ziekte?
meer lezen

3 redenen waarom ons drinkwater in gevaar is. Leeuwarder Courant.
meer lezen

Sigrid verloor oog door 'gewoon' drinkwater
Uitzending Hart van Nederland. meer lezen

Militairen oefenen in Bergen: IS wil drinkwater vervuilen, kopt het Noordhollands Dagblad.
meer lezen + de video van de oefening bekijken

Water drinken van de kraan? Gezond of niet? (Belgisch onderzoek)
meer lezen

NOS - grondwater besmet met bestrijdingsmiddelen. meer lezen.

RIVM: medicijnen maken het water ziek.
Via het riool komt een gevaarlijke hoeveelheid geneesmiddelen in het water terecht. Het water uit de kraan is nog goed, maar de kwaliteit van drinkwaterbronnen wordt bedreigd. meer lezen.

Wetenschaptijdschrift EOS waarschuwt voor gevolgen van asbest in ons drinkwater. meer lezen.

Uitzending gemist van Tros Radar  over de hoeveelheid pesticiden in ons drinkwater klik hier.

Artikel van Nu.nl over het feit dat er meer medicijnen in ons drinkwater zitten dan nodig. Voor het hele artikel klik hier.

Lezingen en beurzen


 

Aqualine 5 en 12

 

Aqualine 5 en 12 - Tradeline

Een tweetal van onze waterfiltersystemen. Kijk voor meer product video's onderaan deze pagina.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van informatie over water, nieuwe producten, acties en beursaanbiedingen.
Aanmelden

Service beloftes

Service beloftes Tradeline

 

© 2015 - 2018 Tradeline | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel