Navigatie

Alg vorming en vakantie tip!

De vorming van alg kunnen we niet voorkomen. Sommige klanten hebben nooit last van alg en andere wel.

Deze groene alg is niet gevaarlijk voor uw gezondheid! Alg sporen zit in de lucht die we inademen en het water wat we drinken.

Het is belangrijk om uw systeem niet op een plek te zetten met veel licht en ook niet in de buurt van een warmtebron (verwarming/kookplaat). Licht en warmte is ideaal voor algen om te gaan groeien.

Gebruik het water regelmatig zodat er ook een doorstroming van het water plaatsvindt.

Wees alert op beginnende groei van algen. Dit is meestal te zien op lichte plekken zoals op het magneetgedeelte van de kraan (Aqualine/AQV 5, 12 of 18) of op het witte deel van het meerstappenfilter (Aqualine Neos en 18). Het begint met kleine groene stipjes en gaat zich dan vermeerderen.

Wat te doen als u alg vorming heeft?

  1. Breng water aan de kook. Haal de stenen uit de onderste tank. Zichtbare alg haalt u weg met een borsteltje/schuursponsje onder een stromende kraan. Leg de stenen in een bak en giet hier het kokende water overheen (leg de stenen niet in een pan waarbij u het water aan de kook houdt). Laat de stenen 1 uur in dit water staan om eventuele alg sporen in de poreuze stenen te vernietigen.
  2. Vul de onderste tank voor 1/3 met lauwwarm water en voeg hier een scheut natuurazijn of natriumbicarbonaat (bak poeder) aan toe. Met een zacht doekje neemt u met dit mengsel de binnenkant van de tank af en de buitenkant van het filter en de buitenkant van de Cormac ring (Neos en Aqualine 18). Als u klaar bent dan laat u het mengsel via het kraantje weglopen of eventuele sporen in het kraantje te verwijderen. Daarna een paar keer doorspoelen om eventuele azijnresten te verwijderen.
  3. Heeft een Cormac ring (Aqualine Neos of 18) dan dient u de ring, flink schuddend, onder een stromende kraan af te spoelen.

Wat doet u als u langere tijd weg bent (vakantie)?

Laat de onderste tank van u systeem vol met water staan. De stenen/Cormac ring zijn met colloïdaal zilver geïmpregneerd om bacteriewerking tegen te gaan. Zet het systeem bij voorkeur op een donkere/koele plaats.

of

Haal het systeem uit elkaar. Maak de onderste tank schoon zoals hierboven beschreven onder punt 2. Maak de binnenkant droog. Doe het natte meerstappenfilter in een zakje in de koelkast. Laat de stenen/Cormac ring (bijvoorbeeld op een stukje keukenpapier) buiten de tank drogen. Dit mag zelf in de zon!

Heeft u nog vragen stuur dan een mail naar info@tradeline.nl  

Webwinkelkeur

Tradeline beoordeling

 

Aqualine 5 en 12

 

Aqualine 5 en 12 - Tradeline

Een tweetal van onze waterfiltersystemen. Kijk voor meer product video's onderaan deze pagina.

Interessant

Helft Nederlandse drinkwaterbronnen is kwetsbaar voor vervuiling.
lees meer

10x Waterfeiten (artikel Happy in Shape)
meer lezen

Zijn hergebruikte waterflesjes een grote bron van ziekte?
meer lezen

3 redenen waarom ons drinkwater in gevaar is. Leeuwarder Courant.
meer lezen

Sigrid verloor oog door 'gewoon' drinkwater
Uitzending Hart van Nederland. meer lezen

Militairen oefenen in Bergen: IS wil drinkwater vervuilen, kopt het Noordhollands Dagblad.
meer lezen + de video van de oefening bekijken

Water drinken van de kraan? Gezond of niet? (Belgisch onderzoek)
meer lezen

NOS - grondwater besmet met bestrijdingsmiddelen. meer lezen.

RIVM: medicijnen maken het water ziek.
Via het riool komt een gevaarlijke hoeveelheid geneesmiddelen in het water terecht. Het water uit de kraan is nog goed, maar de kwaliteit van drinkwaterbronnen wordt bedreigd. meer lezen.

Wetenschaptijdschrift EOS waarschuwt voor gevolgen van asbest in ons drinkwater. meer lezen.

Uitzending gemist van Tros Radar  over de hoeveelheid pesticiden in ons drinkwater klik hier.

Artikel van Nu.nl over het feit dat er meer medicijnen in ons drinkwater zitten dan nodig. Voor het hele artikel klik hier.

Uitgelicht

Puresys - Tradeline

Dit unieke luchtfiltersysteem verwijdert niet alleen fijnstof, virussen en bacteriën uit de lucht maar zet ozon om in zuurstof. Dit alles wordt gedaan door een drievoudig filtersysteem waarin elektro- en chemische katalytische behandelingen, worden gecombineerd met filters (koolstof en hepa),  isotropisch koper en titaandioxide metaalschuim en uv licht.

Uniek in Nederland.

Lees meer

Lezingen en beurzen

Service beloftes

Service beloftes Tradeline

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van informatie over water, nieuwe producten, acties en beursaanbiedingen.
Aanmelden
© 2015 - 2017 Tradeline | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel